Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:7.5% ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ 3,5%

ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΩΣΙΛΟΓΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Στην τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του Σκάϊ ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί καθαρό προβάδισμα 7,5 μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας.


 Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 27,5%, η ΝΔ ακολουθεί με 20%, ενώ η αναποφάσιστη ψήφος βρίσκεται σταθερά στο 17%.

Μάχη για την τρίτη θέση δίνουν η Χρυσή Αυγή και Το Ποτάμι, με την ΧΑ να έχει βραχεία κεφαλή με 6,5% έναντι 6% του Ποταμιού.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% ενώ ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη (ΠΑΣΟΚ) 3,5% ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% βρίσκονται στο όριο εισόδου στη Βουλή.


Εκτός κοινοβουλίου μένουν, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, ΔΗΜΑΡ (1%) και ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,5%).

Στην ερώτηση ποιός είναι καταλληλότερος για την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας ξεπερνάει έστω και οριακά τον Σαμαρά, με τον τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 21% και τον απερχόμενο πρωθυπουργό 20%, στις θετικές και πολύ θετικές ψήφους.

Τέλος στην ερώτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχει απόλυτη ισοψηφία στις απαντήσεις καθώς το 46% απαντά υπέρ της εκλογής από την παρούσα Βουλή και το 46% υπέρ της προκήρυξης εκλογών.

ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου