Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΑΜΦΙΠΟΛΗ!!!ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΣ!!! ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ!!!!ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ!!!

«Η κα ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΓΕΩΦΥΣΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑΤΟΝ ΛΟΦΟ ΚΑΣΤΑ»!



· «ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ! ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΕΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ»!
· «Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει κάνει ποτέ έρευνα τι ευρήματα έχουν στα μουσεία τους τα Σκόπια και η Βουλγαρία από την περιοχή της Θράκης και της Μακεδονίας;»
· ΣΙΚΕ ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ!
Σοβαρές καταγγελίες από τον Γιώργο Λεκάκη ακούσθηκαν πριν από λίγες μέρες από το κανάλι ΑΡΤ και την εκπομπή “Πολιτική Αρτηρία”.
Ο ιστορικός, συγγραφέας και δημοσιογράφος τόνισε ότι για τον τάφο της Αμφίπολης ήταν τα πάντα γνωστά εδώ και 11 χρόνια αλλά σιωπούσαν άπαντες, στο δε Υπουργείο Πολιτισμού είναι ανίκανοι να χειριστούν τέτοια θέματα.
Όπως αποκάλυψε ο κ. Λεκάκης, σύμφωνα με το indobserver.blogspot.gr, τον Ιανουάριο του 2003 είχε δημοσιευτεί σε διεθνές περιοδικό, ολοκληρωμένη γεωφυσική έρευνα από τους αρχαιολόγους Παπαμαρινόπουλο και Κουκούλη (τότε διευθύντρια των αρχαιολογικών ερευνών στην Αμφίπολη), η δε σημερινή προϊσταμένη της αρχαιολογικής υπηρεσίας κ. Περιστέρη, τότε ήταν υφισταμένη της κας Κουκούλη, γνωρίζει τα πάντα!
«Έχει δημοσιευμένη, συγκεκριμένη έρευνα για το πόσο μεγάλος είναι ο τάφος και γνωρίζει ήδη κάθε τι με λεπτομέρεια, από τότε. Τα γνωρίζει ήδη όλα εδώ και 11 χρόνια η κ. Περιστέρη», υπογράμμιζε κάθε τόσο κατά την διάρκεια της εκπομπής ο κ. Λεκάκης, θέλοντας να τονίσει ότι παίζονται παιχνίδια σε βάρος του πολιτισμού και του ελληνικού λαού.



Από το 2003 γνώριζαν τα πάντα. Η είσοδος του ταφικού μνημείου και όλη η περίμετρος του λόγου Καστά ήταν γνωστά! Επί 11 χρόνια έκαναν την παπια στο Υπουργείο Πολιτισμού αφήνοντας τα πάντα ελεύθερα και στους υπονομευτές της ιστορίας μας και στους αρχαιοκάπηλους!
Και το ερώτημα που διατυπώνουμε εμείς είναι αν η κ. Περιστέρη παίζει θέατρο σε όλο τον κόσμο και προσποιείται ότι τα ανακαλύπτει όλα για πρώτη φορά!
Ο κ. Λεκάκης προέβη σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις: «Την έρευνα από το 2003 την έβαλαν στο ψυγείο, στο ράφι! Επαναλαμβάνω, από το 2003 είχαν την έρευνα στα χέρια τους και ξέρανε τα πάντα για το τι υπάρχει εκεί! Στα δε τρία βιβλία που έχω γράψει και συγκεκριμένα στο “Ναζί, οι βάρβαροι του 20ου αιώνα” , όπου έχω καταγράψει το τι μας έχουν κλέψει οι Γερμανοί, αναφέρεται ότι στα μαρτυρικά Κερδύλια των Σερρών, οι Γερμανοί σκότωναν τους ανθρώπους ρωτώντας τους “πού είναι ο θησαυρός του Μεγάλου Αλεξάνδρου;”. Ακριβώς στο διπλανό βουνό. Το ξέρανε οι Γερμανοί από το’40».
Έχει μεγάλη σημασία να παρακολουθήσουμε τα σημαντικότερα σημεία από τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή του ΑΡΤ, γιατί ενδεχομένως όσα εκτυλίσσονται στον λόφο Καστά να είναι ένα προδιαγεγραμμένο σενάριο το οποίο έχει σχεδιαστεί από άλλους και μας… βγάζουν από τον τάφο ό,τι αυτοί θέλουν.
Δημοσιογράφος: Αυτά τα ακούμε για πρώτη φορά. Μα, πήγε ο Πρωθυπουργός στην Αμφίπολη για την ανακάλυψη του ταφικού μνημείου!
Λεκάκης: Γιατί τα ακούτε για πρώτη φορά; Εγώ μιλάω γι’ αυτά συνεχώς. Έχω δώσει συνέντευξη στο Crash on Line. O χώρος ανασκαφής ανήκει στην Αρχαιολογική Εταιρεία Αθηνών η οποία έχει βοηθήσει και σε αυτή την έρευνα, μέλη της οποίας είναι και ο κ. Παπαμαρινόπουλος και η κ. Κουκούλη, η πρώην διευθύντρια των ανασκαφών. Το ερώτημα είναι γιατί αυτά τα 11 χρόνια που γνώριζαν ότι ο τόπος αυτός είναι ταφικός περίβολος με τις συγκεκριμένες διαστάσεις, υπήρχε πλήρης σιγή και άγνοια;
Δημοσιογράφος: Γιατί κύριε Λεκάκη; Εσείς τι λέτε;
Λεκάκης: Τον χώρο αυτό τον λυμαίνονται εδώ και χρόνια συγκεκριμένες οικογένειες. Για οικόπεδα, δασικές εκτάσεις, υπάρχουν δικαστήρια. Όταν περάσουμε την Ασπροβάλτα όλος αυτός ο χώρος είναι μια …αρχαιολογική χώρα. Ανά ένα χιλιόμετρο υπάρχει τάφος και μνημείο. Θα μπορούσε αυτό να είχε αξιοποιηθεί τόσο καλά που δεν θα είχαμε ανάγκη να μιλάμε για τουρισμό στην Ελλάδα. Πιο πολλοί τουρίστες θα πήγαιναν εκεί από την Ακρόπολη. Οι tour operators αναζητούν νέους τόπους τουρισμού.
Δημοσιογράφος: Θέλετε να πείτε ότι όλα αυτά που γίνονται αυτές τις μέρες είναι επικοινωνιακά τρυκ;
Λεκάκης: Όλα αυτά είναι μια καθυστερημένη αντίδραση, που ενώ ήτανε γνωστά από το 2003, τώρα βγαίνουν στο φως. Εν τω μεταξύ έχει αλλοιωθεί ό,τι μπορούσε να αλλοιωθεί. Εσείς τι πιστεύετε; Ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν απέξω φύλακες και το φύλαγαν;
Δημοσιογράφος: Θέλετε να πείτε ότι το 2003 μπήκαν μέσα, βρήκανε κάποια πράγματα και ξαναξύπνησαν το 2014;
Λεκάκης: Εγώ το θεωρώ ύποπτο! Κάποιος παίζει με τον πολιτισμό μου σ’ αυτή τη χώρα! Κάποιος δεν θέλει ν’ αναδειχθεί ο πολιτισμός μου σ’ αυτή τη χώρα. Είμαι Έλληνας και θέλω τον ελληνικό πολιτισμό να είναι στη πρώτη γραμμή. Δεν τον θέλω στην τελευταία θέση. Ο πολιτισμός είναι αυτός που τρέφει και δίνει τουρισμό, ο πολιτισμός φτιάχνει 700 επαγγέλματα από πίσω του. Όταν δεν το θέλουν, αυτό σημαίνει ότι δεν θέλουν ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα. Και αν το Υπουργείο Πολιτισμού δεν μπορεί να διαχειριστεί τον μεγαλύτερο πολιτισμό του πλανήτη, τότε να πάει σπίτι του σύσσωμο, από το 1960 και μετά. Πείτε μου τι κάνανε από το 1960 κι εδώ όλοι οι Υπουργοί Πολιτισμού που περάσανε από το 1969 και μετά, για το κομμάτι αυτό της Αμφίπολης; Από την εποχή του Λαζαρίδη έχουν περάσει 55 χρόνια! Προσέξτε: Μεγάλοι ερευνητές Μακεδόνες έστρεψαν το βλέμμα αλλού, στη Βεργίνα. Όχι ότι είναι μικρό το εύρημα της Βεργίνας αλλά όλος ο κόσμος είχε στραμμένα τα βλέμματά του στη Βεργίνα, όταν κάθε γωνιά της Μακεδονικής γης έχει και μια παράδοση για το πού είναι θαμμένος ο Μέγας της βασιλιάς! Ο Μέγιστος των Ελλήνων. Τότε, όταν τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στη Βεργίνα, κάποιοι αλώνιζαν στην κοιλάδα της Αμφιπόλεως. Και όταν παρήγγειλε την έκθεση αυτή η κα Κουκούλη και βρέθηκε το εύρημα και έπρεπε να πάμε ένα βήμα παραπέρα το 2003, τα πράγματα σταμάτησαν.
Δημοσιογράφος: Η καταγγελία του κ. Λεκάκη είναι συγκεκριμένη. Τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια οι Υπουργοί Πολιτισμού από το 2003 και μετά; Δεν είχαν ενημερωθεί;
Λεκάκης: Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχω εγώ την έρευνα και δεν την έχει ο υπουργός! Η κα Μενδώνη που τώρα κόπτεται και έχει πάει εκεί πέρα και στρογγυλοκάθεται, ήταν σε γνώση της αυτή η έρευνα. Όλοι οι υπουργοί έρχονται και παρέρχονται και αυτή μένει. Τι έχει πάει να κάνει στις ανασκαφές η κα Μενδώνη; Αφού την έχει στα χέρια της την έρευνα!
Δημοσιογράφος: Και ο κ. Σαμαράς πήγε.
Λεκάκης: Και ο κ. Σαμαράς τι πήγε να δει, αφού είναι στα χέρια του τη γεωφυσική έρευνα που έχει δημοσιευτεί σε διεθνές αρχαιολογικό περιοδικό. Έχει γίνει από το Πανεπιστήμιο των Πατρών η έρευνα, δεν έγινε από κανένα καταγώγιο!
Δημοσιογράφος: Από την έκθεση δεν αποδεικνύεται ότι έχουν μπει μέσα στο ταφικό μνημείο.
Λεκάκης: Όχι βέβαια. Το 2003 γνωρίζουμε τι ακριβώς υπάρχει. Το μνημείο με την περίμετρό του, το μάρμαρό του… Ψάχνανε να βρουν τον προσανατολισμό ενός Μακεδονικού τάφου, και σε ποιο σημείο θα είναι; Μας μιλάνε δηλαδή για το πρώτο μάθημα της αρχαιολογικής Σχολής! Και μας είπανε ότι βρήκανε χρώματα μπλε και κόκκινα και τους έκανε εντύπωση; Δηλαδή τι ψάχνανε να βρουν, μωβ και πράσινα; Δεν έχουν ιδέα τι έχει ο Μακεδονικός τάφος; Δεν ξέρουν σε ποιον ανήκει; Δεν ξέρουν ότι εκεί είναι θαμμένος κάποιος σπουδαίος άρχοντας; Δεν καταλαβαίνουν από τα σημάδια και τα σύμβολα; Όταν έχουμε Σφίγγες έχουμε γυναίκες θαμμένες, όταν έχουμε Λέοντες, έχουμε άνδρες θαμμένους. Έχουμε δύο Σφίγγες και έναν Λέοντα. Σημαίνει ότι εκεί έχουμε δύο σπουδαίες γυναίκες κι έναν σημαντικό άνδρα. Αυτά είναι αυτονόητα.
Να πάμε και λίγο παρακάτω; Εκεί υπάρχουν χαράγματα που κάποιοι σπουδαίοι επιγραφολόγοι στην Ελλάδα τα διαβάζουν, ξέρουν τα ιερογλυφικά και ξέρουν τι λένε και υπάρχουν αναφορές με τα σημάδια της Αρτέμιδος, που ήταν λατρεμένη θεά του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γιατί δεν δώσανε τα ιερογλυφικά στον κο Βασιλάκη από την Κρήτη;
Να πάω ακόμη παραπέρα. Όταν ο τάφος αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος από του Φιλίππου δεν σημαίνει ότι έχουμε κάποιους νεκρούς θαμμένους, που ήταν πιο σημαντικοί από τον Φίλιππο; Ποιος είναι σημαντικότερος από τον Φίλιππο από την Μακεδονική δυναστεία μέχρι το τέλος της;
Δημοσιογράφος: Ενδεχομένως δεν λέγανε τόσα χρόνια κάτι, για να χειριστούν κάποιοι την αρχαιοκαπηλία με τον τρόπο τους. Πολλοί μπορεί να δουλεύουν μερόνυχτα στην περιοχή και να μην είναι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
Λεκάκης: Και να μην είναι καν ντόπιοι! Να είναι άλλοι που να έχουν βλέψεις για την περιοχή! Μιλάμε για κάποιες βορεινές μας χώρες, συνορεύουσες με την Ελλάδα οι οποίες έχουν στόχο να βγουν προς την θάλασσα εκείνη. Και μπορεί να έχουν στα μουσεία τους ευρήματα από την Αμφίπολη. Ψάξτε να βρείτε τα μουσεία αυτών των χωρών τι ευρήματα έχουν! Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει κάνει ποτέ έρευνα τι ευρήματα έχουν στα μουσεία τους τα Σκόπια και η Βουλγαρία από την περιοχή της Θράκης και της Μακεδονίας;
Δημοσιογράφος: Μας λέτε δηλαδή ότι έχουν στα χέρια τους ευρήματα δικά μας οι Σκοπιανοί, χωρίς να το ξέρει το ελληνικό κράτος!
Λεκάκης: Το ελληνικό κράτος δεν ξέρει τι μας έχουν κλέψει οι Γερμανοί και τι έχουν στα μουσεία της Γερμανίας, θα ξέρουν τι έχουν στα Σκόπια;
Δημοσιογράφος: Είναι δυνατόν οι Σκοπιανοί να προβάλουν σε μουσείο τους πράγματα που έχουν κλέψει από τη χώρα μας;
Λεκάκης: Να σας φέρω σε φωτογραφίες ό,τι έχουν στα μουσεία τους; Αν πάτε σε αυτά τα μέρη θα δείτε στα πιο απίθανα σημεία των ποταμών που είναι δύσβατα, θα δείτε αυτοκίνητα με Σκοπιανές ή Βουλγάρικες πινακίδες να κατεβαίνουν στη χώρα μας και να κάνουν τους… ψαράδες! Τους βλέπεις με ένα καλάμι και… ψαρεύουν! Το τι… ψαρεύουν αρκεί να στείλετε μια κάμερα και να σας τους δείξω. Κάθε Σαββατοκύριακο είναι γεμάτος ο τόπος με “ψαράδες” που έρχονται 140 χιλιόμετρα για να φάνε ποταμίσια ψάρια και να πάνε πίσω! Και δεν τους σταματάει κανένας σε κανένα σύνορο! Και είναι σε γνώση όλων, Και των αρχαιολόγων και των φυλάκων και των υπουργείων. Μπάτε σκύλοι αλέστε είναι το κομμάτι.
Δημοσιογράφος: Εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία του ελληνικού κράτους ή υπάρχει συνεννόηση σε κάποια πράγματα σε βάρος του ελληνικού λαού, σε βάρος του ελληνικού πολιτισμού και της χώρας;
Λεκάκης: Ό,τι βγαίνει και αποδεικνύει περίτρανα το ότι αυτή η χώρα γέννησε έναν πολιτισμό πάρα πολύ σπουδαίο και τόσο μεγάλο που κανένας άλλος δεν μπόρεσε να φτάσει όσο και να θέλανε, θάβεται!
Δημοσιογράφος: Από το εσωτερικό της χώρας θάβεται;
Λεκάκης: Φυσικά, αφού σας το ΄δειξα. Σας έδειξα μια έρευνα, που από το 2003 έδειχνε ότι εκεί υπάρχει ένας τύμβος με 500 μ. περίμετρο και φτάσαμε στο 2014 να πουν “Α, τι ωραία, βρήκαμε ένα κομμάτι του τοίχου”! Αν ήμουν εγώ, από το 2003 θα είχα βάλει όλες τις υπηρεσίες και τα σχολεία να δουλεύουν συνεχώς εκεί πάνω.
Δημοσιογράφος: Θεωρείτε δεδομένο ότι ο τάφος έχει συληθεί;
Λεκάκης: Θεωρώ κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι μας δουλεύουνε. Ξέρουνε και κάνουνε την πάπια! Θεωρώ κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι μου αποκρύβουν τον πολιτισμό μου! Και αυτό είναι έγκλημα κατά του πολιτισμού. Αυτό είναι αμέλεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου