Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Η κρίση δεν άλλαξε τις συνήθειες των Ελλήνων

Η οικονομική κρίση δεν επηρέασε τους χρήστες κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα, όπου οι συνδέσεις ξεπερνούν τα δεκαπέντε εκατομμύρια (15,2 εκατ. για την ακρίβεια!), γεγονός που καταδεικνύει ότι κάθε κάτοικος διαθέτει περισσότερους από έναν αριθμό τηλεφώνου.


Ταυτόχρονα, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες τους, εγκαθιστούν όλο και περισσότερους σταθμούς βάσης (κεραίες) με στόχο την ασύρματη τηλεφωνική κάλυψη, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές της επικράτειας, γεγονός που αποτελεί, σε πολλές περιπτώσεις, πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ εταιριών και κατοίκων περιοχών, που καταγγέλλουν ότι κινδυνεύει η υγεία τους λόγω της έκθεσης στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν στη διάρκεια επιστημονικής εκδήλωσης, με θέμα: “Νομικά ζητήματα από την εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας”, που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση η κινητή τηλεφωνία έχει “κατακτήσει” ολόκληρο τον κόσμο, ενώ σταθερή τηλεφωνία υποχωρεί σταδιακά και σε λίγα χρόνια είναι πολύ πιθανόν να καταργηθεί από την παγκόσμια τηλεπικοινωνιακή αγορά, όπως έγινε τον προηγούμενο αιώνα με τον τηλέγραφο ή ακόμα και το τέλεξ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σήμερα για τα 7,2 δις κατοίκων στη γη αντιστοιχούν 6.915.000.000 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, κάτι που σημαίνει ότι έχει καλυφθεί το 95,5% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η αύξηση στη χρήση κινητής τηλεφωνίας σημείωσε ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια, αρκεί να λάβει κανείς υπόψη ότι το 2001 οι συνδέσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν ξεπερνούσαν το 1 δις. Αντίθετα, οι συνδέσεις σταθερών τηλεφώνων αυτή τη στιγμή φθάνουν μόλις σε 1.147.000.000, που αντιστοιχεί σε ποσοστό μόλις 16,34% παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου