Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Άφωνο το Reuters με το ΘΑΥΜΑ της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ! "Ο μυστηριώδης τάφος κρατάει τους Έλληνες σε ομηρία"

Η φρενίτιδα για τις ανακαλύψεις στην Αμφίπολη μόνο ασυγκίνητο δεν έχει αφήσει το Reuters...
Σε εκτενές του ρεπορτάζ αναφέρει τις επικρατέστερες θεωρίες για το ποιός έχει ενταφιαστεί στην Αμφίπολη, ενώ δίνει πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις.


Είναι χαρακτηριστική η φράση από το δημοσίευμα πως ''οι ιστορίες για την Αμφίπολη πωλούνται σαν… ζεστά κουλούρια'', για να τονιστεί το ενδιαφέρον για τις ανασκαφές.

Ο μυστηριώδης τάφος που χρονολογείται από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου κρατάει τους Έλληνες σε ομηρία.

Το ρεπορτάζ ασχολείται κυρίως με την ταυτότητα του ανθρώπου που είναι θαμμένος στην Αμφίπολη.

Διαβάστε επίσης:

Αρχικά αναφέρεται πως ''ο μυστηριώδης τάφος που χρονολογείται από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου κρατάει τους Έλληνες σε ομηρία''.

Σύμφωνα με το Reuters οι επικρατέστερες θεωρίες κάνουν λόγο για την τελευταία κατοικία της Ολυμπιάδας, μητέρας του Μέγα Αλέξανδρου, της συζύγου του Ρωξάνης ή κάποιου από τους επιφανέστερους στρατηγούς του.

Απο το δημοσίευμα δεν λείπουν οι αναφορές στην Κατερίνα Περιστέρη.''Η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη πέρασε από την αφάνεια στην αναγνώριση μετά την ανακάλυψη ενός μαρμάρινου τάφου στην Αμφίπολη που χρονολογείται από την εποχή του Μ. Αλέξανδρου, ενώ μόνο κατά τον τελευταίο μήνα βραβεύτηκε 3 φορές''.

Το Μνημόνιο ο Σαμαράς ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αμφίπολη

Το Reuters δίνει πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις στο best seller της Αμφίπολης με ευθύτατους υπαινιγμούς για την εκμετάλλευση των αρχαιολογικών ανασκαφών.

Οι αντίπαλοι του Σαμαρά αντιδρούν με την πολιτική χροιά που έχει δώσει στην ανασκαφή.

''Μετά από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης, πολιτικών αναταραχών και διεθνούς ταπείνωσης λόγω του μνημονίου, οι Έλληνες ψάχνουν απεγνωσμένα για ήρωες και ο Αντώνης Σαμαράς ψάχνει για κάποια καλά νέα''.

Πρόκειται για το «ιερό δισκοπότηρο» που θα τους επανασυνδέσει με μια περίοδο δύναμης και δόξας.

Στο ίδιο κλίμα είναι και οι δηλώσεις που κάνει στο πρακτορείο ο κοινωνιολόγος του Πανεπιστήμιου της Αθήνας, Χρήστος Κεχαγιάς.

''Η Αμφίπολη δίνει στους Έλληνες μια ελπίδα παρά τον μεγάλο αγώνα που κάνουν για να επιβιώσουν. Πρόκειται για το «ιερό δισκοπότηρο» που θα τους επανασυνδέσει με μια περίοδο δύναμης και δόξας''.

Εντυπωσιακό είναι και το κλείσιμο του άρθρου.

''Οι ιστορίες για την Αμφίπολη πωλούνται σαν… ζεστά κουλούρια, ενώ την ίδια ώρα οι αντίπαλοι του Σαμαρά αντιδρούν με την πολιτική χροιά που έχει δώσει στην ανασκαφή''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου