Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Χρέος της Βενεζουέλας στο 41% της αξίας του αγόρασε η Goldman Sachs

Χρέος της Βενεζουέλας ύψους 4 δισ. ευρώ πούλησε στη Goldman Sachs το καθεστώς του Νίκολας Μαδούρο, στο μόλις 41% της ονομαστικής του αξίας, λόγω των τεραστίων προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα.


Όπως μεταδίδει η El Nuevo Herald, η συναλλαγή θα αποφέρει κέρδη 59% στην αμερικάνικη επενδυτική τράπεζα, η οποία θα καταβάλλει τον Αύγουστο στην Βενεζουέλα το ποσό των 1,75 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τις πηγές της αμερικάνικης εφημερίδας, η Goldman Sachs βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση της χώρας για την σύναψη αντίστοιχης συμφωνίας για το πετρελαϊκό χρέος της Τζαμάικα προς την Βενεζουέλα.

«Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ντιλ για την Goldman Sachs. Το μόνο αρνητικό είναι πως αφορά χρέος που ωριμάζει σε είκοσι χρόνια, αλλά το discount είναι γιγάντιο» πρόσθεσε. Στην Κολομβία ρευστοποιούν τα λίγα στοιχεία ενεργητικού που έχουν, προσπαθούν να βρουν ρευστό που δεν έχουν», αναφέρει πηγή.

«Ένα τόσο μεγάλο discount, εκτός από την μεγάλη νομισματική απώλεια για το έθνος, είναι και μια μεγάλη απώλεια αξιοπιστίας όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας» δήλωσε στην εφημερίδα ο πρώην πρεσβευτής της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη, Ντιέγκο Αρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου