Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο;


Με όσα διαβάζω και βλέπω κάθε μέρα, αρχίζω να πιστεύω ότι ή είμαστε ο πιο ηλίθιος λαός στον πλανήτη και τρώμε ότι σκατά μας δίνουν αμάσητα ή ότι αυτοί (και μιλάω για τους "βολευτές") βρίσκονται εκτός πραγματικότητας.
Έχουμε ένα πρωθυπουργό και το συρφετό του, που τρεις μέρες τώρα μιλά μόνο για το grexit. Το αποτέλεσμα φαίνεται στα ταμπλό των χρηματιστηρίων της Ευρώπης και κυρίως στο δικό μας, που έχασε 20% (ή αλλίως 13 δις) σε τρεις συνεδριάσεις.

Όμως γυαλινομάτη πως πριν από λίγες μέρες μιλούσες και έβγαζες διαγγέλματα για την ανάπτυξη που δεν ήρθε ποτέ και για τη σταθερότητα στην οικονομία - που επίσης δεν υπάρχει- και για την επίτευξη στόχων (για ποίους στόχους όταν σε 1,5 μήνα πρέπει να πληρώσουμε 4 δις και τον Ιούνιο άλλα 15δις).
Η χώρα είναι στα βράχια εδώ και δύο χρόνια.
Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι για την τραγικότητα της κατάστασης φταίνε οι Προεδρικές Εκλογές; Αυτές είναι η δικαιολογία, το πραγματικό πρόβλημα είναι πίσω από το παραπέτασμα και είναι το χάλι της οικονομίας. Είναι ο Έλληνας που επιτέλους είπε ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΛΛΟ. Είναι οι δικαστές που άρχισαν δειλά δειλά να εναντιώνονται και να βγάζουν την μια μετά την άλλη θετική απόφαση. Είναι η συνταγματική εκτροπή της μη εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων εκ μέρους του κράτους.
Βγείτε και πείτε την αλήθεια στο λαό. Μην βοηθάτε άλλο να σωθεί το ευρώ. Θα δείτε σε λίγες εβδομάδες όταν βγει στο προσκήνιο το πρόβλημα της Ιταλίας και της Γαλλίας πως θα σας κάνουν πίσω.
Όμως μέχρι τότε θα είμαστε Ουγγαρία ή Βουλγαρία.
Λύση δεν υπάρχει άλλη, εκτός από την έξοδο από το σκληρό ευρώ, διαγραφή του χρέους (δημόσιου και ιδιωτικού - δλδ μια άτυπη σεισάχθεια), επιστροφή στον πρωτογενή τομέα και ενδυνάμωση του δευτογενή, μήπως και καταφέρουμε και επανεκκινηθεί η οικονομία
Ξέρω ότι η λύση αυτή θα είναι αρχικά καταστρεπτική, όμως φοβάμαι ότι είναι η μοναδική.
''Την Ελλάδας μας θέλουμε και ας τρώγομεν πέτρες''
πολεμικό ημερολόγιο
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου