Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Και η εκκλησία γυρνάει την πλάτη της στην κυβέρνηση… Σε πανικό ο Αντώνης Σαμαράς….

Η εκκλησία δεν θα στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά στην όποια προσπάθεια κάνει από εδώ και στο εξής και κυρίως στις εκλογές. Αυτό το μήνυμα σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές του Hellasforce στέλνουν εκκλησιαστικοί παράγοντες στην κυβέρνηση. Η έντονη δυσαρέσκεια πολλών μητροπολιτών αλλά και του ποιμνίου τους για τον χειρισμό Σαμαρά σε πολλές υποθέσεις που αφορούν την εκκλησία και τα μοναστήρια έχει ραγίσει τις σχέσεις των δύο πλευρών.

Πολλοί είναι αυτοί από την ηγεσία της εκκλησίας που στην αποτίμηση του έργου της κυβέρνησης σε εκκλησιαστικά θέματα έχουν μετρήσει μόνο απώλειες.
Ο αντιρατσιστικός νόμος , τα τζαμιά , η στάση της κυβέρνησης σε δικαστικά θέματα που αφορούν τα μοναστήρια και την εκκλησία, η πρόσφατη απόφαση να στείλουν σε δίκη μοναχούς του Αγίου όρους αθωώνοντας τα πολιτικά πρόσωπα (υπόθεση Βατοπαίδι) δείχνει τις εχθρικές τάσεις που έχουν για την εκκλησία.
Επίσης η στάση τους απέναντι στα χρυσόβουλα στα οποία στηρίζεται όλη η περιουσία των ελληνορθόδοξων Πατριαρχείων και μοναστηριών, έχει ξεσηκώσει τον κλήρο που βλέπει καθημερινά τον πόλεμο που δέχεται η εκκλησία από την κυβέρνηση όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν.
Ακόμη και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φαίνεται να αγκαλιάζει τώρα περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα μιας και από ότι ανακοινώθηκε θα συνεργαστούν τώρα και στα συσσίτια πολιτών και αλλοδαπών. Δεν είναι τυχαίο που ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πρόσφατα ότι θα προτείνει τον αρχιεπίσκοπο ως επικεφαλής στην προσπάθεια αυτή.
Ο Σαμαράς από την άλλη που φαίνεται να έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια νιώθει το έδαφος να σείεται κάτω από τα πόδια του. Η μερίδα της εκκλησίας έχει μαζί της και μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού ,ο οποίος έχει πια ακουμπήσει το κεφάλι του στον ώμο της εκκλησίας λόγω της καθημερινής συμπαράστασης που παρέχει στις ασθενείς ομάδες. Αυτό το κομμάτι το θέλει ο Σαμαράς δίπλα του αλλά δυστυχώς για αυτόν δεν το έχει.
Εντολή μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ έχει δοθεί από το Μαξίμου να κερδηθεί σύντομα το χαμένο έδαφος με την εκκλησία και να επανεξετασθούν λάθη του παρελθόντος.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου