Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΥΤΙΝ: Η ΚΡΙΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Η ετήσια ομιλία του Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Βουλή στις 4 Δεκέμβρη 2014.(μέρος 1ο):……………

Αυτή τη χρονιά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με δοκιμασίες στις οποίες μόνο ένα έθνος ενωμένο και ώριμο και ένα κράτος αληθινά κυρίαρχο και δυνατό θα μπορούσε ν΄αντισταθεί. Η Ρωσία απέδειξε ότι μπορεί να προστατεύσει τους συμπατριώτες της και να υπερασπιστεί τη τιμή την αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

(σσ.Αν εννοεί τους Κριμαιώτες όντως και πραγματικά το έπραξε αυτό η Ρωσία.Πολιτισμικά τι διαφοροποιεί αυτούς από τους Νεορώσους του Ντονμπάς.Αν οι πρώτοι λογίστηκαν συμπατριώτες λόγω των κοινών πολιτισμικών καταβολών και όχι μόνο που αναπτύσει ο πρόεδρος στη συνέχεια γιατί οι όμοροι Νεορώσοι δεν θεωρήθηκαν ως τέτοιοι και αφέθηκαν κρέας στα κανόνια των Ουκρανών ;…)
Σήμερα δεν μπορούμε προφανώς να μην αναφέρουμε τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα την τελευταία χρονιά. Όπως το γνωρίζετε ένα δημοψήφισμα οργανώθηκε στην Κριμαία αυτόν το Μάρτιο στο οποίο οι κάτοικοι της Χερσονήσου εξέφρασαν ολοκάθαρα την επιθυμία τους να προσαρτηθούν στη Ρωσία. Μετά από αυτό το Κοινοβούλιο της Κριμαίας υιοθέτησε μια απόφαση ανεξαρτησίας. Τελικά παρακολουθήσαμε την ιστορική επανένωση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης με τη Ρωσία.
Αυτό είναι ένα γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας και το λαό μας γιατί η Κριμαία είναι μια γη όπου ζουν συμπατριώτες μας και η γη της είναι στρατηγικής σημασίας για τη Ρωσία γιατί σ΄αυτήν βρίσκονται οι πνευματικές καταβολές του Ρωσικού Έθνους ,διαφορετική αλλά γερά ενωμένη και επικεντρωμένη στο ρωσικό κράτος. Είναι στην Κριμαία στην αρχαία πόλη της Χερσονήσου ή Korsun, όπως την αποκαλούσαν οι παλιοί ρώσοι χρονικογράφοι που ο μεγάλος πρίγκηπας ο Βλαδίμηρος βαπτίστηκε πριν να φέρει τον χριστιανισμό στους Ρως.(σσ.βολική ιστορική μετατόπιση ;δεν ήταν στα νερά του Δνείπερου στο Κιέβο ;)
Επιπλέον η εθνική ομοιότητα,η κοινή γλώσσα,τα κοινά στοιχεία της μητρικής κουλτούρας της,η κοινή εδαφική επικράτεια (ακόμη κι αν τα σύνορά της δεν ήταν χαραγμένα και σταθερά), ……ο χριστιανισμός είναι μια δύναμη πνευματική ενοποιητική η οποία συνέβαλε με τη συμμετοχή του στη δημιουργία του ρωσικού έθνους και του ρωσικού κράτους των διαφόρων φυλών και συμμαχιών αυτών του διευρυμένου ανατολικού σλάβικου κόσμου.Χάρη σ΄αυτήν την πνευματική ενότητα οι πρόγονοί μας για πρώτη φορά και για πάντα θεωρήθηκαν ως ένα ενωμένο έθνος.Όλα αυτά μας οδηγούν να επιβεβαιώσουμε ότι η Κριμαία η αρχαία   Korsunή Χερσόνησος και η Σεβαστούπολη έχουν μια πολιτισμική σημασία και το ίδιο ανεκτίμητη ιερή για τη Ρωσία όπως το Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ για τους οπαδούς του Ισλάμ και του Ιουδαισμού.
……………………………..στην Ουκρανία και στον αδερφό ουκρανικό λαό.(σσ.ποιός είναι ο αδερφός λαός των ρώσων σήμερα ;γιατί στην Oυκρανία σήμερα έχει επέλθει εθνικός διχασμός με βάση τον εθνοτικό αυτοκαθορισμό.Αδερφός είναι και ο νεορώσος που δεν διαφέρει σε τίποτα από τον κριμαιώτη σε εθνοτικοπολιτισμικό επίπεδο αδερφός λογίζεται και η μερίδα του λαού που υπερασπίζει την εξουσία του Κιέβου και στρέφεται με την στράτευσή σας ιδεολογικοπολιτική,θρησκευτική,κοσμοαντίληψης κατά του Ντονμπάς επιτελώντας γενοκτονία ;)
Eίναι αλήθεια ότι εμείς καταδικάσαμε το πραξικόπημα και την κατάληψη της εξουσίας στο Κιέβο τον προηγούμενο Φλεβάρη. (σσ.αφού ως και σήμερα καταδικάζεται το πραξικόπημα πώς στη συνέχεια αναγνωρίζεται και νομιμοποιείται από τη ρωσική διπλωματία μια κυβέρνηση η σημερινή που προέκυψε ως απότοκος αυτής της πολιτικής ανωμαλίας ;και μάλιστα την ώρα που δολοφονεί αμάχους με εθνοτικά κριτήρια γενοκτονικού τύπου ).Οι εξελίξεις τις οποίες παρακολουθούμε σήμερα στην Ουκρανία και η τραγωδία που διαδραματίζεται στα ΝΑ της χώρας επιβεβαιώνουν και δικαιώνουν τη θέση μας.(Θα την επιβεβαίωναν αν ήταν μια θέση σταθερή εξ αρχής και όχι επαμφοτερίζουσα).
……………………..είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι όλα άρχισαν από την τεχική απόφαση του προέδρου Ianoukovitch να μεταφέρει την υπογραφή της συμφωνίας της ένωσης μεταξύ ΕΕ και Ουκρανίας. …..αυτός δεν αρνήθηκε να υπογράψει τη Συνθήκη αλλά μόνο μετέφερε την οριστικοποίηση αυτής της συμφωνίας για να γίνουν κάποιες προσαρμογές. Όπως το γνωρίζετε αυτή η απόφαση ελήφθη σε απόλυτη συμβατότητα με την συνταγματική εντολή διακυβέρνησης ενός αρχηγού κράτους καθ΄όλα νόμιμη και διεθνώς αναγνωρισμένη.(σσ.ακριβώς ….αλλά που είναι σήμερα ο εγγυητής αυτής της συνταγματικής νομιμότητας και πως τον επικαλείται η χώρα που στη συνέχεια έσπευσε να αναγνωρίσει τους εκφραστές της πολιτικής ανωμαλίας ; “ο καπετάνιος τελευταίος εγκαταλείπει το σκάφος- τη χώρα στην καταιγίδα” δήλωσε ένας άλλος πρόεδρος προχθές ο πόεδρος Άσαντ.Ποιό είναι το πολιτικό κύρος σήμερα ενός προέδρου μιας χώρας 70.000.000 του Ianoukovitch που εγκατέλειψε τη χώρα σαν φυγάς και έκπτωτος και επήλθε το χάος ;που παρέδωσε το λαό του και μάλιστα το τμήμα εκείνο που περισσότερο εξέφραζε κι αντιπροσώπευσε βορά στα τάγματα θανάτου ;)
Σ΄ένα τέτοιο πλαίσιο δεν τέθηκε θέμα για μας να υποστηρίξουμε το πραξικόπημα ,τη βία και τις δολοφονίες. (σήμερα εξέλειπαν αυτά ;κι αν όχι γιατί η Ρωσία αναγνωρίζει τους εκδορείς των συμπατριωτών της ;)Αρκεί να λογαριάσουμε τα αιματηρά γεγονότα στην Οδησσό όπου άτομα κάηκαν ζωντανά. ……… Επαναλαμβάνω μας ήταν απόλυτα αδύνατο να αιτιολογήσουμε τέτοιες εξελίξεις.Και επιπλέον αυτές ακολουθήθηκαν από υποκριτικές δηλώσεις για την προστασία του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρόκειται για κυνισμό καθαρής μορφής. Πιστεύω απόλυτα ότι θα έρθει ο καιρός που ο ουκρανικός λαός θα κάνει μια σωστή αξιολόγηση αυτών των γεγονότων.
…………..Αναφέρομαι επί τούτου στους φίλους μας τους αμερικανούς γιατί αυτοί επηρεάζουν διαρκώς τις σχέσεις της Ρωσίας με τους γείτονές της ….Κάποιες φορές εμείς δεν ξέρουμε με ποιόν μιλάμε: με την κυβέρνηση κάποιων χωρών ή άμεσα με τους μαικήνες τους και τους αμερικανούς σπόνσορές τους ;
………H συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και ΕΕ υπογράφτηκε και επικυρώθηκε αλλά η εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν το εμπόριο και την οικονομία μετατέθηκαν για το τέλος της επόμενης χρονιάς. Αυτό δεν αποδεικνύει ότι είχαμε δίκιο ;………..Ποιός ήταν ο σκοπός του πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης ;Γιατί πυροβολούν και συνεχίζουν να πυροβολούν και να σκοτώνουν άτομα ;Λόγω αυτών η οικονομία και ο κοινωνικός τομέας καταστράφηκαν και η χώρα ερειπιώθηκε.
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:H ΡΩΣΙΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ 33,5 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
………….Η Ρωσία απέδωσε μια τεράστια συμβολή βοήθειας στην Ουκρανία. Επιτρέψτε μου να θυμίσω ότι οι ρωσικές τράπεζες επένδυσαν ήδη 25 δις δολάρια στην Ουκρανία. Την τελευταία χρονιά ο Ρώσος Υπουργός των Οικονομικών συμφώνησε έαν δάνειο 3 δις δολαρίων.Η Gazprom διοχέτευσε 5,5 δις δολάρια στην Ουκρανία και πρόσφερε μια έκπτωση που δεν προβλεπόταν απαιτώντας από τη χώρα να μην διοχετεύσει παρά 4,5 δις.Προσθέστε τα όλα αυτά και θα βρείτε ότι 32,5 à 33,5 δις διοχετεύθηκαν πρόσφατα. (σσ. χρηματοδοτείτε το κράτος που εξολοθρεύει τους συμπατριώτες σας ;την ώρα που εσείς καταγγέλετε την εξόντωση και την εγκληματικότητα του ουκρανικού κράτους ;)
………Εν συντομία κάθε φορά που κάποιος θεωρεί ότι η Ρωσία έγινε πολύ δυνατή ή ανεξάρτητη αναπτύσονται άμεσα τέτοια μέτρα εναντίον της.……..
(Για Τσετσενία….) η δυτική υποστήριξη στον αποσχιτισμό στη Ρωσία εμπερικλείει την λογισμική υποστήριξη,την πολιτική και οικονομική και επιπρόσθετα την υποστήριξη μυστικών υπηρεσιών.Είναι απόλυτα προφανές και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία γι αυτό ότι θα ήταν ευτυχισμένοι να αφήσουν τη Ρωσία να ακολουθήσει το σενάριο της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας με όλες τις τραγικές συνέπειες που θα επέφερε στο ρωσικό λαό. Όπως αυτό δεν λειτούργησε για τον Χίτλερ με τις ιδέες μίσους που είχε για τους λαούς και που επεδίωκε να καταστρέψει τη Ρωσία και να την απωθήσει πέρα από τα Ουράλια .Όλος ο κόσμος θα όφειλε να θυμηθεί πως αυτό τελείωσε.(μόνο η Δύση συμβάλει στα αποσχιστικά γενικότερα πλάνα όπως τη ξέραμε και τελευταία από Γιουγκσλαβικό που αναφέρεται πιο κάτω ,Ιράκ ,Συρία, Λιβύη,Κύπρος κ.α ή και η σημερινή Ρωσία με την προσάρτηση της Κριμαίας νομιμοποιεί καταστάσεις και τετελεσμένα π,χ στην Τσετσενία που αναμοχλεύεονται ;)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΗΓΕΜΟΝΙΑ….
Κανείς δεν θα κατορθώσει ποτέ μια στρατιωτική υπεροχή επί της Ρωσίας. Διαθέτουμε σύχρονο στρατό και ετοιμοπόλεμο. Ευγενικός αλλά και τρομακτικός στρατός όπως λέμε στην καθομιλουμένη.. Έχουμε τη δύναμη τη θέληση και το σθένος να προστατεύσουμε την ελευθερία μας.Θα προστατεύσουμε τη διαφορετικότητα του κόσμου.(σσ.H διαφορετικότητα των νεορώσων πως προστατεύεται ;) Θα πούμε την αλήθεια στους λαούς στο εξωτερικό με τέτοιο τρόπο ώστε όλος ο κόσμος να μπορεί να δει την πραγματική εικόνα και όχι την παραμόρφωση της ή την επίπλαστη της Ρωσίας. Θα προωθήσουμε δραστήρια τις υποθέσεις και ανθρωπιστικές ανατλλαγές αλλά και τις επιστημονικές,εκπαιδευτικές και πολοτιστικές. Θα το κάνουμε ακόμη κι αν κάποιες κυβερνήσεις αποπειρώνται να δημιουργήσουν ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα γύρω από τη Ρωσία.
Δεν θα μπούμε στο δρόμο της αυτοαπομόνωσης ,της ξενοφοβίας ,της καχυποψίας και της αναζήτησης του εχθρού. Αυτές είναι εκδηλώσεις αδυναμίας και εμείς είμαστε δυνατοί….
ΕΥΡΑΣΙΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ
Σε καμιά περίπτωση δεν θα περιορίσουμε τις σχέσεις μας με την Ευρώπη και την Αμερική.Παράλληλα θα ανανεώσουμε και θα επεκτείνουμε τους παραδοσιακούς μας δεσμούς με τη Λατινική Αμερική. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Βλέπουμε με ποιά ταχύτητα η Ασία –Ειρηνικός αναπτύχθηκε κατά τις τελευταίες δεκαετίες. ……..Η Οικονομική Ευρασιατική Ζώνη θα αρχίσει να είναι ολοκληρωτικά παρεμβατική επιχειρησιακά από την 1 Γενάρη 2015. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τις θεμελειώδεις αρχές της. Οι μείζονες αρχές είναι η ισότητα ,ο πραγματισμός,και το αμοιβαίος σεβασμός αλλά και διατήρηση της εθνικής ταυτότητας και της κυριαρχίας του κράτους όλων των χωρών μελών. Είμαι πεπεισμένος ότι μια στενή συνεργασία θα εί ναι πηγή ανάπτυξης για όλα τα μέλη της Οικονομικής Ευρασιατικής Ένωσης. ….
ΠΑΡΑΔΟΣΙΟΚΡΑΤΙΑ
Θα ήθελα επίσης για μια ακόμη φορά να πω ότι στις προταιρεότητές μας είναι να έχουμε υγειείς οικογένειες και υγειές έθνος.Αυτές είναι οι παραδοσιακές αξίες που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας συνδυασμένες μ΄έναν τόνο πάνω στο μέλλον, την σταθερότητα ως μια ουσιαστική προυπόθεση της ανάπτυξης και της προόδου ,το σεβασμό των άλλων εθνών και κρατών και την προστασία των νόμιμων συμφερόντων τους.(vineyardsaker.fr 5/12/14 kremlin.ru)
dimpenews.com
ΥΓ.αναμφισβήτητα ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ένας ηγέτης παγκόσμιου βελινεκούς που απολαμβάνει την αναγνώριση διεθνώς και διηπειρωτικά πέρα από την προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ. Έχει πανίσχυρους φίλους και πανίσχυρους εχθρούς.Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει και το αλάθητο,ή αποτελεί την παγκόσμια αυθεντία.Ένας σοφός έλεγε « προετοιμάζω το επόμενο λάθος μου ».Ο παρόν σχολιασμός δεν φιλοδοξεί ν΄αναδείξει τα πιθανόν λάθη του αλλά να θέσει έναν προβληματισμό στα θέσφατα ή να διατυπώσει το αυτονόητο.
dimpenews.com
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου