Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Πυρηνικό σταθμό φτιάχνει η Ρωσία στην Τουρκία! Τι συμφώνησαν Πούτιν-Ερντογάν

Ρωσία και Τουρκία “σφιχταγκαλιάζονται” παρά τις όποιες διαφορές τους σε πολλά θέματα, μέσω του χρήματος και της ενέργειας. Της πυρηνικής συμπεριλαμβανομένης.

Η επίσκεψη Πούτιν στην Άγκυρα και η συνάντησή του με τον Ερντογάν, φέρνει κέρδη πολλά πρώτα για την Μόσχα αλλά και για την Άγκυρα. Όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν να κατασκευάσουν οι Ρώσοι πυρηνικό σταθμό στην κεντρική Τουρκία! Το κόστος όπως είπε ο Πούτιν θα ξεπεράσει τα 20 δις δολάρια και την διαχείρισή του θα την έχουν οι Ρώσοι και μετά από την κατασκευή του.
Επίσης συμφωνήθηκε να αυξηθεί η πώληση φυσικού αερίου στην Τουρκία κατά 3 δις κυβικά μέτρα και με “έκπτωση” 6% στην τιμή που σήμερα πουλά η Ρωσία στην Τουρκία. Πούτιν και Ερντογάν μίλησαν ακόμη για την κατασκευή “νέων αγωγών” μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω των οποίων θα τροφοδοτείται και η Ελλάδα,όπως τόνισε ο Ερντογάν.
Η Ρωσία προφανώς λογικά στρέφεται προς την Τουρκία με την οποία έτσι κι αλλιώς οι οικονομικές της συναλλαγές είναι πολλές και σημαντικές. Οι δυτικές κυρώσεις προς την Μόσχα τις οποίες αδιαμαρτύρητα ακολουθεί η Αθήνα οδηγούν σ΄ αυτή την νέα πραγματικότητα που δεν είναι εύκολη για τα ελληνικά συμφέροντα. Από την άλλη η επαφή Πούτιν - Ερντογάν και κυρίως τα αποτελέσματά της θα πρέπει να αποτελέσουν ένα ακόμη μάθημα για όσους …καρτετρικά αναμένουν το …”ξανθό γένος” που θα έρθει να μας σώσει. Τα συμφέροντα και το χρήμα ήταν και είναι πάντα πιο ισχυρά. Ακόμη και από την …Ορθοδοξία …
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου