Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Τζιχαντιστές σχεδιάζουν να ανατινάξουν πέντε αεροσκάφη τα Χριστούγεννα!

 Όλοι περιμένουν κάτι καταστροφικό πολύ σύντομα, δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματούχος σε βρετανική εφημερίδα
 Έντονη ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες ότι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ετοιμάζονται να σκορπίσουν τον θάνατο στην Ευρώπη, καθώς σχεδιάζουν να «χτυπήσουν» πέντε επιβατικά αεροπλάνα στην Γηραιά Ήπειρο, την περίοδο των Χριστουγέννων.
 Υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε στην....
βρετανική εφημερίδα «Sunday Express» ότι «όλοι περιμένουν κάτι καταστροφικό πολύ σύντομα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό οι ακραίοι Ισλαμιστές να κάνουν τις απειλές τους πράξεις. 
 Οι αρχές στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν πληροφορίες ότι οι τζιχαντιστές θα χτυπήσουν πέντε αεροσκάφη, σε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις, κατά τη διάρκεια των εορτών.
 «Περιμένουν και ετοιμάζονται για ένα μεγάλο χτύπημα», είπε, ενώ σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι βρετανικές αρχές ήταν οι πρώτες που αποκάλυψαν και έφεραν στο «φως» τα σχέδια αυτά.
 Πηγές από μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ανέφεραν στη βρετανική εφημερίδα ότι είχαν πληροφορίες πως οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν να μεταφέρουν ισχυρές βόμβες μέσα σε χειραποσκευές.
 Για αυτό το λόγο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρχές της χώρας εξετάζουν την απαγόρευση ή την εξέταση -για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα- της μεταφοράς συσκευών, όπως smartphone και iPad από τους επιβάτες, μέσα στα αεροσκάφη.
 Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν -μεαξύ άλλων- και για να πυροδοτήσουν βόμβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου