Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Αγνωστες πτυχές της Αμφίπολης αποκαλύπτονται

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένει η αρχαιολογική κοινότητα την αυριανή ανακοίνωση στο Υπουργείο Πολιτισμού, η οποία αναμένεται να φωτίσει τις πτυχές της Αμφίπολης.
Οι επιστημονικές ανακοινώσεις για τις ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο, 29 Νοεμβρίου, στις 11:00 – 14:00 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην οδό Μπουμπουλίνας 20-22 στην Αθήνα.
Αναλυτικά για τις εργασίες πρόκειται να μιλήσει η κ. Κατερίνα Περιστέρη, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, η οποία με βασικό θέμα της ομιλίας της την «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά της Αμφίπολης», θα προσπαθήσει να φωτίσει άγνωστες μέχρι στιγμής πτυχές της Αμφίπολης.

Επίσης τον λόγο θα έχει ο αρχιτέκτονας, κ. Μιχάλης Λεφαντζής, όπου θα επικεντρωθεί στην ανάλυση της σχέσης του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης, σύμφωνα με «αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις». Τέλος, ο Πολιτικός Μηχανικός, κ. Δημήτρης Εγγλέζος θα αναφερθεί στις ανασκαφικές εργασίες στην ομιλία του με θέμα: «Ο ρόλος του Πολιτικού Μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».
Συντονιστές της πολυαναμενόμενης ομιλίας θα είναι οι κ.κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης, ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Νίκος Σταμπολίδης, Αρχαιολόγος και  Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

 http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου