Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ο Αργύρης Αγγέλου μήνυσε την Google

Ο Αργύρης Αγγέλου έκανε ασφαλιστικά μέτρα στη Google, αφού κατά την αναζήτηση του ονόματός του στο διαδίκτυο, εμφανιζόταν δίπλα και ο χαρακτηρισμός gay.

Όταν κάποιος χρήστης αναζητούσε στο διαδίκτυο τον Αργύρη Αγγέλου, δίπλα από το ονοματεπώνυμό του εμφανιζόταν ο χαρακτηρισμός gay. Έτσι η πρώτη πληροφορία που λάμβανε ο χρήστης ήταν ότι ο ηθοποιός είναι ομοφυλόφιλος.
Ο ίδιος λοιπόν αποφάσισε να πάρει θέση και έκανε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Google, ζητώντας να αφαιρεθεί ο χαρακτηρισμός gay κατά την περίοδο αναζήτησης.
Μάλιστα όταν κάποιος ήθελε να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τον ηθοποιό, η Google μετέδιδε τίτλους ειδήσεων σχετικούς με την σεξουαλική ζωή του ηθοποιού.
Πριν την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, ο Αργύρης Αγγέλου είχε απευθυνθεί στη Google, ζητώντας της να προβεί σε μία τεχνική επέμβαση στη μηχανή αναζήτησης, χωρίς όμως το πρόβλημα να διορθωθεί.
Τελικά μετά την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, η Google προχώρησε σε διόρθωση και απέσυρε τα links των σελίδων που σχολίαζαν και ασχολούνταν με τη σεξουαλική ζωή του ηθοποιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου