Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Στη φυλακή πρώην στέλεχος της Apple γιατί πουλούσε μυστικά του iPhone

Ο Πολ Σιν Ντιβάιν κατηγορήθηκε πριν από τρία χρόνια ότι πουλούσε σε ασιατικές εταιρείες μυστικά γύρω από την κατασκευή συσκευών όπως τα iPhone και iPod. Οι εταιρείες αυτές προμήθευαν την Apple με εξαρτήματα και είχαν προφανές όφελος από το να γνωρίζουν τα μελλοντικά της σχέδια.

Το πρώην στέλεχος της εταιρείας από το Κουπερτίνο οδηγήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην ομοσπονδιακή φυλακή του Σαν Χοσέ, όπου θα εκτίσει ποινή ενός έτους. Επίσης, του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο 37χρονος σήμερα και απόφοιτος του ΜΙΤ ήταν μάνατζερ στον τομέα προμηθειών της Apple από το 2005 έως και το 2010, οπότε και συνελήφθη. Καταδικάστηκε για απάτη, συνωμοσία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ηταν μέλος ενός κυκλώματος που πιστεύεται ότι διοχέτευσε εκατομμύρια δολάρια σε μίζες, προκειμένου να αποσπάσει εμπιστευτικές πληροφορίες για τα μελλοντικά σχέδια της Apple. Προμηθευτές και κατασκευαστές από την Ασία χρησιμοποιούσαν αυτές τις πληροφορίες προκειμένου να διαπραγματεύονται μαζί της υπό ευνοϊκότερους όρους.
Ο Ντιβάιν αντιμετώπιζε ποινής φυλάκισης που θα μπορούσε να φτάσει τα 20 χρόνια. Ωστόσο είναι μάλλον βέβαιο ότι συνεργάστηκε με τις δικαστικές αρχές, αποκαλύπτοντας άλλα μέλη του ίδιου κυκλώματος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι εμπλεκόμενες εταιρείες βρίσκονται σε «διάφορες χώρες στην Ασία», συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Νότιας Κορέας, της Ταϊβάν και της Σιγκαπούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου