Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αυτά είναι τα ονόματα που ακούγονται για την Προεδρία της ΔημοκρατίαςΘέμα ωρών είναι πλέον να μάθουμε το όνομα που θα προτείνει η κυβέρνηση για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πιθανότατα να το κάνει αύριο ο Αντ. Σαμαράς στο διάγγελμά του ωστόσο, ήδη έχουν φουντώσει τα σενάρια.

Τα ονόματα που ακούγονται στην παρούσα φάση είναι αυτά του πρώην πρωθυπουργού και δικαστικού Παναγιώτη Πικραμμένου. Επίσης το όνομα του Νικηφόρου Διαμαντούρου, ακαδημαϊκού και Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή με υψηλό κύρος στο εξωτερικό.
Στα σενάρια που «παίζουν» είναι επίσης αυτό του διακεκριμένου φυσικού Δημήτρη Νανόπουλου καθώς και του Βασίλη Σκουρή, καθηγητή Δημοσίου Δικαίου που έχει διατελέσει Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Ως μεγάλη έκπληξη θεωρείται το όνομα του πρώην υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου.
Από τα πολιτικά πρόσωπα από το χώρο της δεξιάς τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του Σταύρου Δήμα καθώς και του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Βεβαίως δεν αποκλείονται και ορισμένα πρόσωπα – έκπληξη ενώ έντονη είναι η φημολογία ακόμη και για επιλογή γυναίκας η οποία θα μπορούσε να εκλεγεί ως η πρώτη γυναίκα – Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Για παράδειγμα έχει ακουστεί το όνομα της Μαρίας Δαμανάκη.
Κατά καιρούς έχουν ακουστεί τα ονόματα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, του Φώτη Κουβέλη και του πρώην προέδρου του Συνασπισμού, Νίκου Κωνσταντόπουλου, χωρίς πάντως να συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες.
Τέλος, από το χώρο του πολιτισμού ακούγεται το όνομα του διάσημου Ελληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου