Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Ουκρανοί βουλευτές απαίτησαν να κηρυχθεί η χωρά επίσημα σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Ρωσία

Την πρωτοβουλία ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο ο πρώην διοικητή του τάγματος «Dnepr-1″ (Δνείπερος 1) Γιούρι Birch, ο οποίος εξελέγη βουλευτής του από το Κόμμα του «Λαϊκού Μετώπου». «Η Επιτροπή Άμυνας θα προσκαλέσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνει το ψήφισμα ότι ο πόλεμος που διεξάγεται στα ανατολικά της χώρας δεν είναι μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση αλλά ένας πόλεμος με τη Ρωσία», δήλωσε ο ίδιος.
Μετά από αυτή τη ανακοίνωση στον Τύπο ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους οι οποίοι ζήτησαν να αποσαφνίσει »εάν πραγματικά υπάρχει πόλεμος με τη Ρωσία».
«Λυπάμαι ειλικρινά για την ερώτηση. Αισθάνομαι προσβεβλημένος που πρέπει να αποδείξουμε το γεγονός του πολέμου με την Ρωσική Ομοσπονδία. Ο πόλεμος στα ανατολικά της χώρας είναι πόλεμος με τον τακτικό ρωσικό στρατό. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Μόνο οι Ρώσοι δημοσιογράφοι το κρύβουν . «
«Επί τη ευκαιρία, μήπως υπάρχουν ανάμεσά σας εκπρόσωποι των ρωσικών μέσων; Μην φοβάστε, η χούντα είναι καλή «, είπε ο Birch ο οποίος αισθάνθηκε ότι προκλήθηκε από την αυτονόητη ερώτηση.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου